Category Archives: Rupert GRİNT

FOTOĞRAFLARI

Reklamlar

Aldığı Ödüller

Aldığı Ödüller

Empire Odullerinde, UK 2002:

En İyi çıkış yapan oyuncu
Harry Potter and Ödülleri 2002
  • Özel Başarı Ödülleri

(Outstanding New Talent): Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Genç Oyuncu Ödülleri 2002:

  • En iyi Film
“Harry Potter ve Felsefe Taşı ” adayı
Genç Oyuncu ödülllerinde özel ödül olan “En İyi Yeni Oyuncu”kazandı, “Harry Potter and the Chember of Secrets”‘daki performansı için.

Filmografi

Filmografi

Yıl Yapım Rol
2001 Harry Potter ve Felsefe Taşı Ron Weasley
2002 Harry Potter ve Sırlar Odası
Thunderpants Alan A. Allen
2004 Harry Potter ve Azkaban Tutsağı Ron Weasley
2005 Harry Potter ve Ateş Kadehi
2006 Driving Lessons Ben Marshall b.k.y
2007 Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı Ron Weasley
2009 Harry Potter ve Melez Prens
2009 Cherrybomb Malachy
2010 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 1 Ron Weasley
2011 Harry Potter ve Ölüm Yadigârları: Bölüm 2

Favorileri

Favoriler

En sevdiği oyuncular:Lee Evans.
En sevdigi filmler: Shrek, Ace Ventura, Salak ile Avanak, Star Wars.
En sevdigi dersler: sanat, fen, biyoloji, fizik ve kimya.
En sevdiği HP kitabı: Azkaban Tutsağı.
İlk okuduğu kitap: Each Peach Plum (Allan Ahlberg – Janet Ahlberg)
Korkutucu HP karakteri: Voldemort!”
Çocukluğunda istediği meslek: Ice cream man
Yabancı dil: Almanca
Evcil hayvanlar: Av köpeği ve kızıl bir kedi.
En büyük korkusu: Örümcekler ve karanlık.
En utanç verici anısı: “Alan Rickman’ın (Snape) resmini çizdim, şaşırtıcıydı ama gerçekten çirkindi. Sonra farkına vardım ki çizerken arkamda beni izliyormuş. Gerçekten iyi karşıladı.”
Çocukluğundaki favori oyuncak: Yo-yo
Favori alet: Sony Vaio laptop
Favori cep telefonu: Motorola v3
Favori giyim eşyası: Jeans
Favori çizgifilm karakteri: SpongeBob
Favori yiyecek: Burger
Favori araba: Hot rod
Favori spor: Futbol, rugby, golf
Favori spor takımı: Tottenham Hotspur futbol takımı
Boş zamanlarında: Golf,uyumak ve çizim yapmak.
Favori oyun formatı: GameCube ve PlayStation 2
Favori oyun: Need for Speed
Favori kitapları: Cirque Du Freak serisi (Darren Shan) ve Of Mice and Men (John Steinbeck)
Favori yazar: JK Rowling
Favorite HP sahneleri: Feslefe Taşı’ndaki satranç sahnesi, Sırlar Odası’ndaki sümüklüböcek sahnesi ve yine Sırlar Odası’ndaki uçan araba sahnesi.
Favori HP karakteri: Ron.
Oynamayı isteyeceği HP karakteri: Malfoy.
Favori HP hayvanı: Scrabbers.
Favori sihirsel güç: Uçmak.


Rupert Alexander Lloyd GRİNT

Rupert Grint

Rupert Grint
Rupert Grint.jpg
Grint Harry Potter and the Order of the Phoenix galasında Toronto, Kanada
Doğum adı Rupert Alexander Grint
Doğum 24 Ağustos 1988 (1988-08-24) (21 yaşında)
Watton-at-Stone, Hertfordshire, İngiltere

Rupert Alexander Lloyd Grint (d. 24 Ağustos 1988) İngiliz oyuncu. canlandırdığı Ron Weasley karakteri ile tanınır.

Grint 24 Ağustos 1988’de Nigel ve Jo Grint’in ilk oğlu olarak doğdu. Beş çocuğun ilki olan Rupert’ın bir erkek kardeşi (James (d. 1990)) ve üç de kız kardeşi (Georgina (d. 1993), Samantha (d. 1996), Charlotte (d. 1999)) var.

Laura Linney ve Julie Walters il birlikte rol aldığı Driving Lessons 2006 yazında gösterime girdi. 5 Temmuz 2009’da gazetelerde Grint’in domuz  gribine yakalandığı haberi verildi. Ancak daha sonra domuz gribini atlattığı haberi verildi. Hayranları Grint’in sağlığının iyi olduğunu duyunca rahatladılar. Ayrıca Grint Cherrybomb adlı filminin bazı sahnelerinde çok cüretkar olduğu için birkaç kişiden eleştiri aldı ama hayranları birçok foruma pozitif açıklamalarda onun her role yakıştığını belirmiştir.